PEŁNE
![](https://zwierzyniec.pl/wp-content/themes/zwierzyniec/app/img/parallax/5.png)
![](https://zwierzyniec.pl/wp-content/themes/zwierzyniec/app/img/parallax/3.png)
![](https://zwierzyniec.pl/wp-content/themes/zwierzyniec/app/img/parallax/2.png)
![](https://zwierzyniec.pl/wp-content/themes/zwierzyniec/app/img/parallax/1.png)
BOHEMIAN
PILSNER
![](https://zwierzyniec.pl/wp-content/themes/zwierzyniec/app/img/scroll.png)
![](https://zwierzyniec.pl/wp-content/themes/zwierzyniec/app/img/ikony/1.png)
zawartość ekstraktu 13%
![](https://zwierzyniec.pl/wp-content/themes/zwierzyniec/app/img/ikony/2.png)
zawartość alkoholu 6%
![](https://zwierzyniec.pl/wp-content/themes/zwierzyniec/app/img/ikony/3.png)
Temperatura podawania: od 8°C do 12°C
![](https://zwierzyniec.pl/wp-content/themes/zwierzyniec/app/img/ikony/4.png)
z naturalnej źródlanej wody
![](https://zwierzyniec.pl/wp-content/themes/zwierzyniec/app/img/ikony/5.png)
zawiera słód pilzneński
![](https://zwierzyniec.pl/wp-content/themes/zwierzyniec/app/img/ikony/6.png)
Warzony metodą dekokcji dwuwarowej
piwo o czystym aromacie i zróżnicowanym smaku goryczki i słodu.
Piwo o charakterystycznym czystym aromacie i zrównoważonym smaku goryczki i słodu. Powstaje w procesie dolnej fermentacji przy użyciu źródlanej wody z Roztocza i trzech rodzajów chmielu.
Zwierzyniec Pils to piwo gatunku Bohemian Pilsner, o jasnym kolorze i doskonałej klarowności. Podobnie jak inne piwa tego rodzaju powstało w procesie dolnej fermentacji.
![](https://zwierzyniec.pl/wp-content/themes/zwierzyniec/app/img/beer_1.png)
delikanie złotej barwie towarzyszy optymalne NAGAZOWANIE oraz kremowo-biała, gęsta piana.
Piwo posiada czysty aromat oraz zrównoważony smak słodu i goryczki.
Wyjątkowość piwa Zwierzyniec Pils drzemie w jego składnikach. Sekretem odkrytej na nowo receptury sprzed lat jest źródlana woda z roztoczańskiego ujęcia oraz kompozycja trzech odmian chmielu: Lubelskiego, Marynki i Perle.
![](https://zwierzyniec.pl/wp-content/themes/zwierzyniec/app/img/glass.png)
![](https://zwierzyniec.pl/wp-content/themes/zwierzyniec/app/img/beer_2.png)
2/3 piwa należy wlać do pokala pochylonego do 45˚, potem trzymać naczynie w pionie i nalewać piwo do końca
Szklanka powinna być idealnie czysta, najlepiej schłodzona bądź zwilżona wodą